Співпраця із міжнародним альянсом європейських університетів UNITA

З 2022 року представники кафедри іноземних мов для природничих факультетів беруть участь у міжнародних освітніх заходах альянсу європейських університетів UNITA.

Так, 6-8 липня 2022р. асистент КІМПФ Цинтар Н.В. та доцент КІМГФ  Колісниченко Т.В.вперше представили Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича на засіданні  альянсу UNITA в м. Турин, Італія, взявши участь у практичному семінарі на тему “Мультилінгвізм в дії”. Викладачі були учасниками дискусії щодо переваг та недоліків мікрокредитів та стратегій їх накопичення студентами в межах програми мобільності між університетами-партнерами альянсу, ознайомилися з інтернаціональними проєктами щодо впровадження програм розширення співпраці ЧНУ з альянсом UNITA.

16-17 березня 2023р. доцент кафедри Тоненчук Т.В. представляла наш університет (разом із деканом ФІМ проф. Осовською І.М. та доц., к.е.н. Вінничук О.Ю.) на зустрічі альянсу «Інтернаціоналізація навчальних програм через UNITA», що також проходив в м.Турин.

Понад 150 викладачів із 12 університетів-партнерів та асоційованих університетів Альянсу UNITA зустрілися в Туринському університеті для обговорення основних моделей інтернаціоналізації та напрямків навчання, які вже прийняті університетами Альянсу.

Зібравшись у 36 робочих груп з конкретних наукових напрямів, викладачі обговорили можливу співпрацю, щоб надати студентам більше можливостей навчання закордоном, а також щоб знайти нові методи навчання – віртуальна мобільність, змішані інтенсивні програми, міжнародні літні школи із залученням студентів і професорів із різних університетів.

Comments are closed